ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΘΕΣΗ» ΣΤΗ ΔΑΠ ΝΟΜΙΚΗΣ

Η αλήθεια είναι μια έννοια, που παρά τις κοινωνικές νόρμες, δεν αποτελεί αντικειμενικό γεγονός αλλά οπτική γωνία. Πιο συγκεκριμένα, στη κοινωνία υπάρχουν διάχυτες πολλές αλήθειες, ωστόσο το στοίχημα είναι ποια αλήθεια εν τέλει θα κληθείς να ακολουθήσεις και να ενστερνιστείς.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που αποτελεί άνδρο επαγγελματιών διαχειριστών της «αλήθειας», τις τελευταίες μέρες έχει αναλώσει όλες τις δυνάμεις της σε έναν ανελέητο χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων που σπιλώνουν και βαφτίζουν χουλιγκανίστικη και φασιστική τη συλλογικότητα μας, τα Αυτόνομα Σχήματα Κομοτηνής. Ας δούμε όμως τα πράγματα όπως όντως είναι και όχι όπως φανταζόμαστε ή θα θέλαμε να είναι.
Στις 20 Οκτώβρη, σύντροφοι και συντρόφισσες εμφανίστηκαν στη Νέα Νομική για πραγματοποιήσουν παρέμβαση ενάντια στη ΔΑΠ Κομοτηνής, παρέμβαση ομολογουμένως με προωθημένα και έντονα χαρακτηριστικά, χωρίς όμως τους λοστούς, τα ρόπαλα και τις κουκούλες που μας καταλογίζουν. Ο απολογισμός της παρέμβασης: μερικές σκισμένες αφίσες της ΔΑΠ και ένα μάτσο Δαπίτες και Δαπίτισσες να τρέχουν πανικόβλητοι/ες, χωρίς ωστόσο να έχουμε αγγίξει τρίχα τους. Ούτε τραυματίες, ούτε κατεστραμμένα αμφιθέατρα και χαραμισμένες ζωές. Τα παραπάνω μπορούν προφανώς να τα επιβεβαιώσουν και όσοι φοιτητές βρίσκονταν στο χώρο τη στιγμή της παρέμβασης.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Από κει και πέρα, ως προς το γιατί κάναμε αυτή την παρέμβαση: η ΔΑΠ διαχρονικά αποτελεί έναν από τους πιο σιχαμένους μηχανισμούς ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία. Γνωριμίες με μπράβους και ιδιοκτήτες «κακόφημων» νυχτερινών μαγαζιών, φασίστες, γόνοι και βαφτιστήρια βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η ΔΑΠ είναι αυτό που μπορεί να συνοψιστεί ως «βόθρος» της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ξεκάθαρη η στάση μας. Είμαστε ενάντια σε όλα όσα πρεσβεύετε, όχι για να σπείρουμε, προφανώς, το χάος και τον πανικό, αλλά γιατί όλα όσα πιστεύετε αποτελούν στρέβλωση κάθε έννοιας ανθρωπισμού και δημοκρατίας. Στο όνομα της αστικής δημοκρατίας και του «φιλελευθερισμού» σας (αλήθεια η σημαία με τη σβάστικα που κρύβει στο σαλόνι του πρωτοκλασσάτο στέλεχος της ΔΑΠ Κομοτηνής, τι σχέση έχει με την δημοκρατία άραγε;;) αποχαυνώνετε το φοιτητικό σύνολο και με τις τακτικές σας του μαθαίνετε να υποτάσσεται ώστε να βγει στην κοινωνία όντας πειθήνιο και υπάκουο. Δεν αποτελείτε τίποτα παραπάνω από το παραμάγαζο της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής στα πανεπιστήμια. Δεν αποτελείτε κομμάτι της κοινωνίας σε κανένα επίπεδο, γιατί δεν διαδράτε με αυτή και η μόνη λειτουργία σας είναι να αναπαράγετε ξύλινες υποσχέσεις και κρεσέντο για δήθεν νομιμότητα και δημοκρατία.
Καταληκτικά ως Αυτόνομα Σχήματα, αφού μας κάνετε αυτή την τιμή, δηλώνουμε σαφώς εχθροί της αστικής δημοκρατίας, καθώς η μόνη δημοκρατία που αναγνωρίζουμε είναι η άμεση, αδιαμεσολάβητη και αντιιεραρχική δημοκρατία. Εναντίον σας δεν έχουμε να προτάξουμε μόνο τα καδρόνια μας, αλλά τις αξίες της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της αντίστασης και της αυτοοργάνωσης. Αυτά είναι τα όπλα μας εναντίον σας και θα τα χρησιμοποιούμε όποτε σας βρίσκουμε και όπου σας πετυχαίνουμε. Εσείς, οι πολιτικοί ινστρούκτορες σας, που έχουν οδηγήσει μια κοινωνία στην αποχαύνωση και τον καννιβαλισμό, καθώς και οι νεοναζί που κρύβετε ανάμεσα σας έχετε κάθε λόγο να μας φοβάστε από δω και πέρα.
Υ.Γ. Ο σύντροφος που αναφέρετε στην τελευταία ανακοίνωση σας ως «ένοχο για βία ενάντια σε αστυνομικό» αποτελεί συλληφθέντα σε αντιφασιστική πορεία για τον Παύλο Φύσσα την ημέρα της δολοφονίας του. Αλήθεια, η τυφλή βία που μας καταλογίζετε είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν οι Χρυσαυγίτες, που οι ανώτεροι σας συγκάλυπταν τόσα χρόνια; Μέλη της παράταξης σας μερικά χρόνια πριν, αντιτίθονταν αρκετά ένθερμα στα ψηφίσματα καταδίκης της δολοφονίας του Π. Φύσσα στις γενικές συνελεύσεις. Τα ξεχάσατε αυτά; Εμείς σίγουρα όχι! Πλέον έχετε κάθε λόγο να νιώθετε πανικό, γιατί δεν ζητάμε τον σεβασμό, αλλά τον φόβο σας.
ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *